RUUD en JUDITH PETRA

Ave Maria en nog veel meer....

Ruud was vaste begeleider van het Thomson Ensemble, een groep professionele en amateurzangers, die in de afgelopen jaren een indrukwekkend repertoire aan klassieke en jazzy werken aan het concertpubliek heeft laten horen (zie de weergaven in de discografie). Hij heeft er in de laatste jaren een goede gewoonte van gemaakt om met vaste regelmaat op te treden met de sopraan Judith Petra, die ook van het Thomson Ensemble deel uit maakte.
De concerten zijn steevast uitverkocht en van hoog niveau, wat niet in de laatste plaats voor rekening komt van de prachtige stem van Judith.

In 2001 maakte Ruud met Judith Petra een unieke CD met elf verschillende zettingen van het bekende Ave Maria. De CD biedt een brede variatie aan muzikale opvattingen van deze klassieke tekst. Bach en Schubert hoort u voorbij komen, maar ook minder bekende componisten zoals Heiko Oosterbeek. Diens opvatting van het "Ave Maria" hoort u nu.

Ave Maria, gratia plena
Dominus tecum, benedicta tu in mulieribus
Et benedictus fructus ventris tui, Jesus
Sancta Maria, Mater Dei, ora pro nobis peccatoribus,
Nunc et in hora mortis nostrae

Amen

Mocht u geinteresseerd zijn in de CD, neem dan even contact op. En wilt u een idruk van een van de laatste concerten, Klik hier , voor een indruk van het kerstconcert op16 december 2006 in de NH kerk te Wormerveer.